Östersundshems vd Daniel Kindberg Foto: SVT

”Vi tänker inte ge oss”

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshems vd, Daniel Kindberg, är inte orolig inför Förvaltningsrättens prövning av direktupphandlingen av Attefallshusen.

Exakt på dagen ett år efter att Östersundshem skrev kontrakt med Pilgrimsta Hus för att direktupphandla 100 Attefallshus, med option att köpa 50 till. Att nu Konkurrensverket gör bedömningen att upphandlingen var fel och går till domstol, bekymrar inte Östersundshems vd, Daniel Kindberg.

– Vi känner oss trygga i vårt beslut att göra den här upphandlingen på det här sättet, säger han till SVT Nyheter Jämtland. Läget var akut och behovet fanns.

Konkurrensverket slår ner på att husen inte bara skulle användas för att täcka behovet av bostäder till nyanlända, utan även till studenter och unga vuxna som behövde boende. Det argumentet håller inte menar Kindberg.

– Upp till 20 procent av bostäderna ska gå till studenter och andra, säger han. Anledningen är att vi vill ha blandade områden och få en snabbare integration.

Han räds inte att upphandlingen nu prövas i rätten.

– Vi kommer naturligtvis att driva frågan så långt som det går, säger Daniel Kindberg. Vi känner att det här vilar på ett tryggt fundament av svensk lag och europarätten. Så vi tänker inte ge oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshems köp av Attefallshus

Mer i ämnet