– Vi har haft det här mötet för vi är oroliga för exploateringen som planeras kring Rödkullen, säger Johan Ahlgren initiativtagare. Foto: SVT

Bybor i Åre vill stoppa Rödkulleprojektet: ”Vi vill få till en folkomröstning”

Uppdaterad
Publicerad

I Åre finns planer på ett helt nytt område med tusentals nya bäddar. Men projektet har mötts av kritik av bybor. På måndagskvällen hölls ett stormöte i Åre där man diskuterade hur man ska kunna stoppa expansionen.

Ett 60-tal personer var på plats på mötet som hölls i Åre på måndagskvällen. Det var livliga diskussioner om hur gruppen ska gå vidare för att försöka stoppa byggnationerna:

– Vi vill bland annat få till en folkomröstning. Vi vill att medborgarna i Åre kommun ska få säga sitt om det här ska bli av eller inte. säger initiativtagaren Johan Ahlgren.

Rödkullen

Planen innefattar över 7 000 bäddar och ett nytt centrum, i det som i dag är Rödkullens skidområden. Det blir i anslutning till skidområdet.

Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rödkullen

Mer i ämnet