Strax innan klockan ett på lördagen började en fastighet i Hammerdal brinna. Kartbilden är ungefärlig. Foto: SVT Design

Villa började brinna i Hammerdal – ingen person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst och polis kallades till en brand i en villa i centrala Hammerdal under lördagen. Räddningstjänst lyckades avgränsa branden till en del av huset. En anmälan om brand utan misstanke om brott har upprättats.

Det var vid 13-tiden som ett boningshus började brinna i centrala Hammerdal. Räddningstjänst åkte på larmet och har lyckats avgränsa branden till en del av fastigheten.

– Branden var koncentrerat till bodelen, köket och hallen. Övriga delar av fastigheten har klarat sig relativt bra med vissa rökskador, säger Mats Kronsten, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Inga personskador

Ingen person ska ha kommit till skada. Varför branden uppstod är inte klarlagt.

– Det fanns ingen person i fastigheten när vi kom till platsen. Vi är fortfarande kvar med en styrka och ska börja avveckla insatsen sakta men säkert, säger Mats Kronsten.

Efter polisförhör har en anmälan om brand utan misstanke om brott upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.