Huset var övertänt är räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

En saknas efter villabrand i Stugun

Uppdaterad
Publicerad

En villa strax utanför Stugun i Ragunda kommun brann ner natten till lördagen. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen, och gick inte att rädda.

Som mest var två styrkor plus förstärkande tankbil och höjdfordon på plats och bekämpade elden. Det fanns viss risk för att elden skulle sprida sig till omkringliggande bebyggelse, men det lyckades räddningstjänsten stoppa.

– Det är ju ganska gynnsamt väder, så det gick vägen, säger Mats Kronsten, inre befäl vid Jämtlands räddningstjänstförbund.

På lördagsmorgonen var en styrka kvar och jobbade med eftersläckningen, som väntades pågå fram till eftermiddagen.

En person saknas, men det är oklart om hen befann sig i byggnaden när den brann ner. Anhöriga är underrättade.

Teknisk undersökning på måndag

Polisen berättar för SVT på söndagen att en teknisk undersökning ska genomföras under måndagen. Samtidigt bekräftar polisen att den som bodde i huset ännu inte gått att nå.

Så här såg det ut när Räddningstjänsten från Stugun kom till brandplatsen vid 02-tiden natten mot lördagen. Foto: Jämtlands Räddningstjänsförbund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.