Foto: SVT Jämtland

Vinst mot Häcken nödvändigt för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Klockan klämtar för ÖFK:s allsvenska lag. I söndags såg det länge hoppfullt ut mot Hammarby, men på slutet kom trots allt den till synes obligatoriska kallduschen. Och på onsdag blir det nya tag igen när Häcken kommer till Östersund.

– Vi har sex matcher kvar och för att ha någon chans måste vi nog vinna fem, säger ÖFK-tränaren Per Joar Hansen.

Är man begiven på sånt så går det så klart att räkna på olika scenarier för att se  när allt hopp är ute. Det kan inträffa den närmaste veckan, men en god början för att skjuta upp det skulle vara om ÖFK slår Häcken på onsdag.

ÖFK i Allsvenskan

”Vi kastar inte in handduken”

– Att vi själva skulle ha gett upp tror jag motbevisas både av Hammarbymatchen och första halvleken mot Malmö. Vi kastar inte in handduken förrän det är en matematisk omöjlighet att hänga kvar, påstår Hansen.

Vinst mot Häcken blir alltså en förutsättning för ett allsvenskt lag i Östersund nästa år. Samtidigt är truppen väldigt tunn och vid sidan av alla skador fick ÖFK dessutom två spelare avstängda efter Hammarbymatchen.

– Mot Häcken kan vi ändå ställa upp med en bra startelva, så mycket kan jag lova, säger Per Joar Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet