Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kan träffa nya kompisar och det är kul att åka skridskor”, säger André Ottosson till höger i bild om att vinterparken öppnat. Foto: SVT

Vinterparken öppen – André: ”Man kan träffa nya kompisar”

Publicerad

Under lördagen öppnade Vinterparken i Badhusparken i Östersund. I strålande sol och kännbara minusgrader kunde besökarna premiäråka skridskobanan Medvinden på Storsjöns is, grilla och leka loss i snöborgen.

Östersund visade sig från sin allra bästa sida under lördagen när Vinterparken slog upp portarna för säsongen. Runt minus tio grader och solstrålarna stod som spön i backen. Det kombinerat med prima skridskoisar gjorde att mängder av besökare tog sig till badhusparken under lördagen.

Inger Hagelin Eriksson var nöjd med sin tur från fritidshuset på Frösön.

– Det var motvind hit så man får medvind tillbaks till Frösön. Det var fyra kilometer hit och sen så blir det ju samma hem, äger hon.

Träffa nya vänner

André Ottosson har också tagit till skridskorna tillsammans med vännerna Liam Näslund och Leo Borin.

– Man kan träffa nya kompisar och det är kul att åka skridskor. Man får också röra på sig och träna balansen, säger André.

Enligt Östersunds kommun är Medvinden öppen i full sträckning till Kungsgårdsviken. Genvägen till Frösön är även den öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.