Dennis Widgren har grubblar ett par dagar om han ska hänga med Norge i två matcher. Nu har han bestämt sig för att tacka nej till Lasse Lagerbäck, norrmännens förbundskapten. Foto: SVT

Widgren tackar nej till Lagerbäck

Publicerad

ÖFK:s Dennis Widgren avböjer att spela med norska landslaget. Det beskedet gav han under tisdagen.

Senaste helgen fick Dennis Widgren det något överraskande beskedet att Lars Lagerbäck vill ge honom en chans i det norska landslaget. Bakgrunden till det var att Widgren har en norsk far.

När förutsättningarna undersöktes närmare så visade det sig att Norge inte erkänner dubbla medborgarskap. För att Dennis skulle kunna spela med Norge var han först tvungen att avsäga sig sitt svenska medborgarskap. Men han har ju bott hela sitt liv i Sverige och därför sa han stopp här.

Norrmännen får klara sig utan den enda renodlade jämten som just nu är allsvensk. Men det kan vara ändringar på gång. Fast tidigast 2019 kan Norge komma att godkänna dubbla medborgarskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.