Foto: Bjrön Larsson

Ytterhogdal skrällde – slog ut Superettanlag i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterhogdals IK slog igår ut Superettanlaget från Stockholm, Vasalund, ur Svenska cupen. Vinsten innebär att laget nått gruppspelet och nu väntar förmodligen fler bjässar när cupen fortsätter i februari.

Cupmatchen slutade 3-2 till Ytterhogdal som därmed är vidare till gruppspelet i Svenska cupen. Enligt Leif Nilsson, ordförande i YIK, bidrog gårdagens väder till att laget kunde skrälla.

– Jag var lite brydd när vi fick veta att vi skulle möta Vasalund. De trodde nog det skulle vara en enkel match men nu var det ett jäkla väder med 9-10 grader, regn och tungsprungen naturgräsplan. Sen var de nog inte medvetna om hur bra vi är, säger Leif Nilsson.

Allsvenskt motstånd

Svenska cupen fortsätter i februari, då väntar ett gruppspel med åtta grupper och fyra lag i varje grupp. I gruppspelet blandas samtliga lag som avancerat, från Allsvenskan och nedåt i seriesystemet.

Men fördelen av en tungsprungen naturgräsplan kan YIK inte räkna med när cupen fortsätter, förmodligen kommer YIK behöva spela på närmaste konstgräsplan, som ligger i Ånge.

– Men nästan alla lag vi spelar mot i serien spelar på konstgräs så vi är vana, säger Leif Nilsson.

Vilket motstånd som väntar i gruppspelet är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.