Foto: Karin Ahlgren

Det blir ingen gigantisk uteservering på Stortorget i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att det inte kommer bli någon jättelik uteservering på Stortorget i Kalmar. Endast två krögare visade inledningsvis intresse, men anmälningarna drogs tillbaka i slutet av förra veckan.

För ett par veckor sedan presenterade bland annat kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) och näringslivschefen Thomas Davidsson en plan att öppna stora delar av Stortorget för uteservering.

Ytan skulle delas mellan fem krögare. Meningen var att allt skulle vara klart och öppnas till den första juli. Förfrågningar gick ut till krögare men intresset var svagt. Så sent som igår måndag fanns inga intresseanmälningar.

Är det ett fiasko?

– Jag vill inte kalla det ett fiasko och det finns ingen prestige i det här överhuvudtaget, det var ett erbjudande till våra näringsidkare, vi försökte tänka utanför boxen i dessa tider, säger Annette Andersson kommundirektör Kalmar Kommun.

Hör mer av kommundirektörens kommentarer i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.