Tio års fängelse efter knarkbråk – knivskar två personer

Publicerad

En man i 20-årsåldern får skärpt straff i Göta hovrätt och döms till tio års fängelse efter att ha knivhuggit två personer under ett nyårsfirande. Enligt domen var upprinnelsen tjafs om narkotika.

Mannen får ytterligare två års påslag på det åtta år långa fängelsestraff han dömdes till i tingsrätten; alltså nu tio års fängelse. Han har av hovrätten bedömts skyldig till två fall av mordförsök.

Det var på nyårsafton i Gislaved som de tre personerna firade tillsammans. På natten började de tjafsa och två av dem knivhöggs. De attackerade är ett par och gärningsmannen kvinnans släkting.

”Beträffande upprinnelsen till angreppet konstaterar hovrätten att samtliga personer som var i lägenheten den aktuella natten har berättat att det förekom bråk om narkotika”, står det i hovrättens dom.

Livshotande skador

Kvinnan höggs i ansiktet, magen och armarna och fick livshotande skador. Bland annat skadades ena lungan, men hon överlevde. Mannen höggs i överkroppen och överlevde även han.

Mannen döms nu till tio års fängelse för knivattacken, men själv säger han att han inte minns händelsen på grund av droger. Han har tidigare vittnat om att han har haft en nära relation med sin släkting under uppväxten och att han inte bryr sig så mycket om straffet. Han säger att det måste ha varit han som orsakade skadorna eftersom ingen annan var där.

Han ska betala skadestånd till paret på totalt 265 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.