Poliser deltar i tyst minut i centrala Jönköping. Foto: Ulrica AbrahamssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

12.00: Tyst minut i Jönköpings län

Publicerad

Klockan 12 på måndagen hade statsminister Stefan Löfven utlyst en tyst minut efter terrordådet i Stockholm i fredags. Även i Jönköpings län hölls en tyst minut på en rad olika platser.

Jönköpings kommun och deras verksamheter deltog i den tysta minuten. Utanför Rådhuset i Jönköping hölls en tyst minut klockan 12 för offren i terrorattacken fredags. Det flaggades också på halv stång. Från klockan 11 på måndagsförmiddagen fanns det även en kondoleansbok i kommunens kontaktcenter där kommuninvånarna kan uttrycka sin sorg och sina sympatier för attentatets offer.

Även Region Jönköpings län deltog.

– Där det är möjligt kan vi samlas för att tillsammans hedra offren och manifestera mot terror och våld. Vi välkomnar patienter, besökare och andra som finns hos oss att delta i den tysta minuten, hälsade Agneta Jansmyr på regionens hemsida.

Även länets övriga kommuner deltog i den tysta minuten.

Jönköpingspoliser i Stockholm

– Vi kommer också att delta i den tysta minuten. Poliser i yttre tjänst kommer att stoppa sina fordon om de inte är på ett akut ärende, säger Fredrik Lindfors, som är lokalområdeschef för polisen i Jönköping på måndagsförmiddagen.

Polisen i Jönköping har under helgen haft ett antal poliser i Stockholm för att hjälpa till med arbetet efter terrordådet. Man har också haft förhöjd beredskap med en regional stab och i länet har fler poliser varit synliga på allmän plats.

– Under helgen har vi ökat synligheten på publika platser för att öka tryggheten. Det kommer vi fortsätta med under veckan, säger Fredrik Lindfors.

Fram till 19/4 så är det nationell särskild händelse i landet och fram tills dess kommer polisen att ha höjd beredskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer