Nu berättar Ingrid Erlandsson om att flera som arbetar på den nya covidavdelningen på Ryhov testats positivt för covid-19. Foto: Simon Fredling Jack SVT

15 ur vårdpersonalen på covidavdelning på Ryhov konstaterat smittade

Uppdaterad
Publicerad

Av 28 stycken testade ur vårdpersonalen på covidavdelningen på länssjukhuset Ryhov har 15 testats positivt för covid-19.

Den 6 april öppnades covid-19-avdelning A på länssjukhuset Ryhov i Jönköping, där arbetar runt 100 personer. Sedan vårdavdelningen öppnades har 28 personer ur vårdpersonalen testats och av dem har 15 visats vara smittade av covid-19.

– Det är ytterligare sex stycken som vi väntar svar på, säger Ingrid Erlandsson som är verksamhetschef på covid-19-avdelningen.

Corona Jönköping

Påverkar inte verksamheten

Trots att flera ur personalen smittats med det nya coronaviruset har det inte påverkat verksamheten på den nya avdelningen som än så länge inte varit fullbelagd, berättar Ingrid Erlandsson.

– Vi har en stor och lojal personalgrupp, så vi hjälps åt med att byta pass och löser de här luckorna, säger hon.

I klippet ovan svarar Ingrid Erlandsson på frågor om något fel inträffat på avdelningen eftersom flera smittats med coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet