Mannen stormade planen när det stod 1-1 i matchen. Foto: TT

17-åring anhållen för huliganattacken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en 17-årig man från Södertälje misstänkt för att ha attackerat Östersunds målvakt under den allsvenska matchen på Stadsparksvallen. Mannen anhölls senare under natten av åklagare.

Enligt polisen hade 17-åringen även uppgett att han placerat ut en bomb på Stadsparksvallen.

– I samband med att han greps sade han att han lagt en väska med ett farligt föremål på bortaläktaren. Vi sökte igenom läktaren utan att hitta några föremål. Men har ändå upprättat en anmälan om olaga hot. Allting tyder på att det inte finns någonting där, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping, till TT.

Senare under natten anhölls mannnen misstänkt för misshandel och grovt falskt larm. Polisen bekräftar även att 17-åringen är hemmahörande i Södertälje och första förhör har hållits med honom.

Läs också: J-Södra kommenterar huliganattacken

Men enligt Magnus Holmström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, hade det på tisdagsmorgonen ännu inte framkommit varför mannen stormade planen och gav sig på Östersunds målvakt Aly Keita.

– Vi måste prata mer med honom, med vittnen och inblandade, säger Holmström.

Han kan heller inte svara på från vilken sektion på Stadsparksvallen 17-åringen tagit sig in på planen.

Enligt Tommy Thorngren, kommunikatör på polisen, ska de nu utreda om 17-åringen även gjort sig skyldig till andra brott i samband med stormningen av planen.

– Vi tittar på om det eventuellt blir fler brottsrubriceringar, säger Thorngren.

Polisen har även kontaktat vårdnadshavare och sociala myndigheter eftersom gärningsmannen inte är myndig.

17-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Thorngren behövde Aly Keita aldrig uppsöka sjukvård i Jönköping utan fick istället vård av Östersunds FK:s medicinska team.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.