Foto: HV71

17-åring får seniorkontrakt med HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 lyfter nu upp centern David Gustafsson från klubbens J20-lag till a-laget.

– David har gjort det otroligt bra de tolv matcherna han spelat med oss, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Det var när forwarden Kevin Stenlund skadades tidigare under hösten som David Gustafsson fick chansen i a-laget. Och uppenbarligen har 17-åringen, med Tingseryd som moderklubb, gjort bra ifrån sig. För nu väljer klubben att skriva seniorkontrakt med talangen.

– David är en stor talang och har visat prov på ett moget spel under hösten. Det ska bli spännande att se hans fortsatta utveckling. Han har alla förutsättningar för att gå riktigt långt, säger Johan Hult.

SHL-premiär mot Djurgården

Den 16 september blev David Gustafsson den förste spelaren född 2000 att representera klubben i en SHL-match. Det var när HV71 mötte Djurgården.

– Det är otroligt roligt såklart. Jag har lärt mig mycket under hösten och ser fram emot en fortsättning i föreningen, säger David Gustafsson.

Hans kontrakt med HV71 gäller till och med 2020.

Fakta David Gustafsson

Ålder: 17 år

Moderklubb: Tingseryds AIF

Position: center

Skjuter: vänster

Längd: 185 cm

Vikt: 88 kg

Spelarmeriter: U16 SM-guld, U17 VM-guld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.