Ett av de sexuella ofredanden ska ha ägt rum på Nässjö station. Foto: Per Myrhed

19-åring åtalas för fyra fall av sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Mannen ska ha tagit och nypt en kvinna i underlivet, tagit på en annan kvinnas bröst, kysst en kvinna ofrivilligt på munnen och klämt på en kvinnas rumpa. Nu åtalas den unga mannen för samtliga brott.

En 19-årig man åtals för fyra fall av sexuellt ofredande. Det första övergreppet skedde i våras på Nässjö station då mannen ska ha försökt kyssa en tjej på munnen och i samband med det bet hon mannen i läppen som fick en sårskada till följd.

Drygt en vecka senare ska han ha ofredat en annan kvinna sexuellt genom att ta och nypa i hennes underliv på Köpmansgatan i Nässjö.

Några dagar senare gjorde han samma sak med en annan kvinna och ska dessutom ha tagit på hennes bröst vid Missionskyrkan i Nässjö.

Även övergrepp i Jönköping

Det sista sexuella ofredandet begick mannen drygt en månad senare – då genom att ta och klämma på en fjärde kvinnas rumpa. Denna gång skedde övergreppet i Jönköping på Fabriksgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.