21-åring åtalad för ID-kapning och grovt bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

I två andra personers namn shoppade, enligt åklagaren, 21-åringen loss. Han handlade elektronikprylar och mobiltelefoner för flera hundra tusen.

Idag åtalades mannen vid Jönköpings tingsrätt. Enligt åklagaren har 21-åringen beställt och köpt falska ID-handlingar med sin egen bild på, men utställda på två andra personer. När han sedan har handlat har han alltså utgett sig för att vara de personer som de falska ID-handlingarna varit utställda på.

Elektronik

Flera butiker han lurat ligger i Jönköping och Värnamo. Mest har han shoppat elektronikvaror och mobiltekefoner. Men också kläder, smycken och mat. Han har lurat butiksanställda att sluta abonnemangsavtal och kreditavtal och förfalskat namnunderskrift på avtalen. Sammanlagt har han under vintern köpt varor för närmare 340 000 kronor.

21-åringen åtalas också för narkotikabrott och misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.