Foto: SVT/Pressbild

220 studentlägenheter byggs i centrala Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska ytterligare studentlägenheter byggas i Jönköping. Över 200 lägenheter ska byggas på Odengatan i centrala Jönköping.

Det är Saabs gamla lokaler på Odengatan i Jönköping som nu ska totalrenoveras och byggas om till studentlägenheter. Det är ett utökat samarbete mellan Jönköping University och fastighetsbolaget Tosito som lett fram till de nya planerna och tanken är att cirka 220 lägenheter ska vara inflyttningsklara 2020.

Studentboendet kommer att bli unikt med en community-känsla, till exempel så planeras det på bottenplanet för bland annat för café, gym och andra gemensamma ytor, skriver högskolan i ett pressmeddelande.

Tillgången på bostäder ökar

– Med detta spännande projekt säkerställer vi tillgången till studentbostäder de kommande åren. Vi planerar för ett integrerat boende där internationella och nationella studenter bor tillsammans, detta är både efterfrågat och uppskattat av vår Studentkår, säger Hanna Ståhl, tillförordnad vd för Högskoleservice på Jönköping University.

Sedan tidigare har högskolan och Tosito ett samarbete kring ett studentboende i Munksjöstaden. Där ska 60 studentbostäder stå klara 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.