En större publik kommer att öka stämningen i arenan, tror huvudtränare Jakob Olofsson-Adelin. Foto: Emma Johansson/SVT

JIK spelar för 300 i publiken – ”Blir stor skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen spelar Jönköpings innebandyklubb, JIK, sin första match på länge med 300 i publiken. Det kommer att göra stor skillnad, tror huvudtränare Jakob Olofsson-Adelin.

Sedan tidigare har 50 personer fått sitta på läktaren, men nu har det alltså utökats till 300. Även om det är en mindre publik än normalt, så kommer det att kunna göra stor skillnad.

– Vi har hemmamatch och 300 kommer att höras betydligt mer. Det kommer att kännas som att inramningen blir lite större, så allt känns positivt med det, säger huvudtränare Jakob Olofsson-Adelin.

Corona Jönköping

Nu är vi i ett läge med ökad smittspridning, är du orolig över att 300 personer kommer in i arenan?

– Nej. Vi i arenan kommer att vara noga med reglerna; att sitta med avstånd, kunna handla på flera ställen för att minska köer och jag tror att det här kommer att vara en säker plats jämfört med andra ställen i samhället.

Laget tar emot IBK Dalen och väntar sig starkt motstånd och då är publikens stöd extra viktigt. JIK ligger just nu på nionde plats i tabellen och Dalen på sjunde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet