Forskning visar att elever som vistas mycket ute i naturen är friskare, säger Hanna Heurlin, ordförande i Naturskoleföreningen. Foto: SVT/Privat

40 lärare lär sig om friluftsliv i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I Jönköping samlas under onsdagsmorgonen 40 lärare vid Rocksjön för att under två dagar lära sig hur man kan få in mer friluftsliv i undervisningen. Lärarna får till exempel får lära sig göra upp eld, laga mat ute och bygga vindskydd.

– Det är viktigt att barn får möjlighet att vara i naturen under hela sin uppväxt, säger Hanna Heurlin, ordförande i Naturskoleföreningen, som är en av arrangörerna.

Under året utbildas totalt 400 lärare från hela landet i hur undervisningen kan flyttas utomhus. Tanken är att friluftsliv ska bli en naturlig del av skoldagen.

Jönköping

Friskare

– Forskning visar att elever som vistas mycket ute i naturen ofta är friskare, mindre stressade och har bättre motorik och koncentrationsförmåga än andra barn, säger Hanna Heurlin.

Förutom Naturskoleförenigen så står och Naturskyddsföreningen och Sportfiskarna bakom utbildningen den 10-11 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköping

Mer i ämnet