Foto: Gislaveds kommunVisa alla (3)
Visa alla (3)

50 nya lägenheter i centrala Gislaved

Publicerad

Gislaved kommer att få ett nytt kvarter mitt i centrum med bland annat ett 50-tal lägenheter.

Bygga GWG och Accent arkitekter kommer att bygga ett 50-tal nya lägenheter, en förskola och ett parkeringshus på en av kommunens mest centrala tomter, Stationsallén i Gislaved. Läget är mitt i Gislaved och nära till buss- och tågförbindelser samt livsmedelsbutiker och caféer med mera.

För Gislaved innebär detta ett helt nytt centralt bostadskvarter. I dagsläget är platsen en kommunal parkeringsplats och det finns bra förutsättningarna till att bygga ett attraktivt kvarter.

Glada över det stora intresset

Tre aktörer fick under hösten möjlighet att utveckla sina idéer efter att kommunen fått in ett antal intresseanmälningar. Nu har kommunstyrelsens näringsutskott beslutat att Bygga GWG och Accent arkitekter får bygga på tomten.

– Vi är mycket stolta och glada över det stora intresset som vår markanvisningsinbjudan har väckt. Valet av aktör speglar vår höga ambitionsnivå gällande ett hållbart och attraktiv byggande i vår kommun, säger Anton Sjödell (M) som är ordförande i kommunalstyrelsens näringsutskott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer