6-åring glömdes kvar på skolskjutsen

Uppdaterad
Publicerad

Då den sexåriga dottern inte kom hem från skolan blev mamman orolig – det visade sig att flickan åkt med skolskjutsen till bussgaraget och lämnats där – utan att chauffören upptäckt henne. Händelsen inträffade i Gislaveds kommun under torsdagen.

När dottern inte kom hem med bussen som vanligt efter skolan blev mamman orolig och larmade polis.

– Vid försvinnande med så små barn drar vi på ganska stora resurser men det tog en timme innan flickan kunde hittas, säger Henrik Algurin på polisen i Värnamo.

Det visade sig att flickan missat att gå av vid sin hållplats och istället följt med bussen till bussgaraget i Gislaved. Det är oklart vilken typ av buss det handlade om.

– Varför flickan satt kvar är oklart, säger Algurin. Hon kan ha somnat eller lagt sig på sätet. Men chauffören upptäckte henne inte utan parkerade bussen i garaget och lämnade den. Om flickan sedan hittades i bussen eller strax intill vet jag inte, men hon mådde bra i allafall, så det hela slutade lyckligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.