Foto: SVT

60 bort från Hallpressen

Uppdaterad
Publicerad

60-talet reportrar, redigerare och annonsproducenter kommer att mista jobben när tidningskoncernen Hallpressen minskar personalen för att spara pengar.

På tisdag förmiddag har personalen kallats till MBL-information då ledningen ska precisera var jobben ska minskas. Per Fagerström i tidningsledningen bekräftar storleken på neddragningarna men vill i övrigt inte kommentera planerna.

I Hallpressen ingår förutom Jönköpingsposten bland annat också Smålandstidningen, Vetlandaposten, Tranås Tidning och Värnamo Nyheter och personalen befarar att  det är framför allt de så kallade Höglandstidningarna som kommer att känna av neddragningarna.

De fackliga organisationerna vill i dagsläget inte kommentera uppgifterna.

Bakgrunden till Hallpressens nedskärningar är flera års förluster på grund av färre prenumerationer och minskade annonsintäkter.

Tidningar i Hallpressen

Jönköpingsposten

Värnamo nyheter

Smålandstidningen

Vetlandaposten

Tranås tidning

Smålänningen

Västgötabladet

Skaraborgs läns tidning

Falköpings tidning

Riksmedia

Nu-tidningarna

Skövde Nyheter

Jnytt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.