Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ambulanssjuksköterskan Christian Bohman har tagit emot 900 nallar som ska delas ut över hela höglandet framöver. Foto: Hanna Källebring/SVT

900 nallar skänkta till ambulansen i Nässjö – ska delas ut till sjuka barn

Uppdaterad
Publicerad

En leverans med totalt 900 nallar har nyligen anlänt till ambulansstationen i Nässjö. Nallarna är insamlade av föreningen Round Table 107 som nu har lämnat de vidare till ambulanspersonalen i Nässjö.

– Idén kom från en i föreningens fru som jobbar inom ambulansen. Hon berättade att de inte hade något sätt att få tag på nallar att ge till barnen, så då kom tanken att vi kanske kan hjälpa till, säger Simon Torstensson, vice ordförande Round Table 107 i Nässjö.

De 900 nallarna ska spridas ut på samtliga fem ambulansstationer på höglandet, Nässjö, Eksjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda.

Lättare att nå fram till barnen

– Förut har vi bara haft oss själva att närma oss med och bilda förtroende hos barnen, men med nallarna blir det mycket enklare. Då kan vi flytta fokuset till något annat medan vi kan utföra nödvändiga kontroller för att se hur sjukt barnet är, säger ambulanssjuksköterskan Christian Bohman.

Han fortsätter:

– Det gläder inte bara barnen utan äldre också, många vi hämtar upp pekar upp mot nallarna och frågar vad det är för gosar vi har i skåpet, de gör många glada och även mig, säger Christian Bohman.

I klippet hör ni ambulanssjuksköterskan Christian Bohman och vice ordförande i Round Table 107 Nässjö, Simon Torstensson berätta om insamlingen av nallar till barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer