Åke Olsson, engagerad i TAIF, är utsedd till Årets fan 2018. Foto: Privat

Åke från Tranås är Årets fan 2018

Uppdaterad
Publicerad

Han har engagerat sig i Tranås AIF sedan 20 år tillbaka och har ett stort hjärta för hemmalaget. Nu är han utsedd till Årets fan 2018.

Redan som liten pojk tillbringade Åke Olsson tid både på och utanför TAIF hockeyrink i Tranås. Numera engagerar han sig både i styrelsen samt supporterklubben och för sitt engagemang har han fått titeln Årets fan.

– Ja, det är inte illa. Det känns kul och hedrande för klubben och för mig, säger Åke.

Samlat in 300 000 kronor

För fyra och ett halvt år sedan kom Åke på att han skulle börja samla in pant till laget. Han skrev det först på klubbens hemsida och sedan har ordet spridit sig. Nu åker han runt och hämtar in bygdens pant.

– Det har tagit lite tid, säger han och menar att han sedan starten har samlat ihop 300 000 kronor.

Att han lyckats få in så mycket pengar, tror Åke själv är en bidragande orsak till att han har blivit utsedd.

”Det är fina ord”

”Han är inte bara en drivande eldsjäl utan han är också en kravmärkt kung som förtjänar att krönas till Årets fan 2018”, lyder delar av hans nominering. Tävlingen syftar till att lyfta fram supportrar och arrangeras av ett spelbolag.

Juryns ordförande, Glenn Hysén, hyllar Åke för sin lojalitet, sitt hårda arbete och att han gör en fin insats för miljön.

– Det är fina ord. Men han har inte ringt och gratulerat, det borde han göra, säger Åke Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.