En bil besköts på Malmövägen i centrala Värnamo natten till torsdagen. Foto: SVT

Åklagaren begär fyra häktade för skjutningar

Uppdaterad
Publicerad

Fem män i 20-25-årsåldern har suttit anhållna efter onsdagnattens skjutningar i Värnamo. På lördagseftermiddagen kom besked från kammaråklagare Lisa Hedberg att hon vill häkta fyra av dem. Den femte frigavs under söndagen.

– Men misstankarna mot honom kvarstår, säger Lisa Hedberg.

Det var vid 01-tiden under natten mot torsdagen som polisen fick larm om en skottlossning i Värnamo. Flera personer som befann sig i en bil på Malmövägen hade blivit beskjutna från en annan bil.

Fem män har suttit anhållna för mordförsök och på lördagseftermiddagen beslutade kammaråklagare Lisa Hedberg att lägga fram häktningsframställan mot fyra av dem. Alla fyra är enligt häktningsframställan på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Våldsvågen i Värnamo

En misstänkt frigavs

”Beslut avseende den femte personen kommer under helgen”, skriver hon i ett mejl till SVT Nyheter Jönköping. Hon skriver också att häktningsfärhandlingar mot de fyra kommer att ske under söndagen.

Den femte misstänkte frigavs under söndagen. Men enligt kammaråklagare Lisa Hedberg kvarstår misstankarna gällande försök till mord mot honom.

Hur ser du på bevisläget mot de fyra som du har begärt häktade?

– Det vill jag inte kommentera, men jag anser ju att det räcker för att begära dem häktade. Nu får tingsrätten ta ställning till det, sa Lisa Hedberg före dagens häktningsförhandlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet