Foto: SVT/Pressbild

Äldre kvinna försvunnen från sin bostad i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern misstänks har försvunnit från sitt hem i Värnamo. Hon anmäldes försvunnen av sina anhöriga på lördagskvällen och polisen söker nu tips.

Sökandet efter kvinnan trappades upp under lördagsförmiddagen, och polishelikoptrar samt räddningstjänst hjälper till i sökandet efter kvinnan.

Sågs senast i lördags

Den 84-åriga kvinnan är omkring 170 centimeter lång med en smal kroppsbyggnad. Hon har silvergrått hår, pagefrisyr och kan eventuellt ha blå glasögon samt en beige jacka på sig.

Kvinnan försvann från hemmet på Citronvägen i Värnamo och sågs senast under lördagen.

– Anhöriga hade telefonkontakt med henne i torsdags och visste att hon hade en tid på sjukhuset under fredagsförmiddagen men hon dök aldrig upp dit, säger Åsa Willsund som är polisens presstalesperson.

Personer som har tipsat kan ha sett henne i fredag och i lördags.

Polisen vädjar om tips

Kvinnan kan ha tagit sig utanför centrala Värnamo.

– Jag tror att vi hade fått in fler tips annars, säger Willsund och förklarar att hon kan befinns sig i ett industriområde exempelvis.

Hon har en sjukdomsbild, vilket gör att hon kan uppfattas som förvirrad.

– När man är det kan det hända att man söker skydd någonstans, säger Willsund och uppmanar boende i närheten att söka igenom sina trädgårdar, garage och andra utrymmen.

Polisen ber allmänheten om hjälp, och ber de personerna som har sett kvinnan ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.