En av tre avdelningar på det särskilda boendet för äldre Bredäng i Bredaryd har drabbats hårt av coronaviruset. Samtliga tio boende på avdelningen har konstaterats smittade och tre har avlidit. Foto: Värnamo kommun

Äldre på hel avdelning smittade av corona

Uppdaterad
Publicerad
En av tre avdelningar på det särskilda boendet för äldre Bredäng i Bredaryd har drabbats hårt av coronaviruset. Samtliga tio boende på avdelningen har konstaterats smittade och tre har avlidit.

Smittan kom till Bredäng för ett par veckor sedan. Det är flera äldreboenden i Värnamo kommun som har fall av corona, men Bredäng är hårt drabbat, menar Ulrika Gustafsson, som är omsorgschef.

– Vi har fall på flera håll men att samtliga på en och samma avdelning drabbas, så är det inte någon annanstans i kommunen, säger hon.

Av tio smittade boende på avdelningen har alltså tre avlidit. Faran är ännu inte över, utan arbetet med att ta hand om de sjuka pågår. Enligt omsorgschefen är tillgången god på skyddsutrustning.

– Nu gäller det att skapa bra vård för de som är sjuka och se till att de får bra hjälp även när de tillfrisknar, säger Ulrika Gustafsson.

Personal på Bredäng som arbetar på den drabbade avdelningen har också testats positivt.

– Det handlar om en handfull medarbetare, men samtliga är på bättringsvägen och kan troligen återgå till arbetet under nästa vecka, säger Ulrika Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet