Det är Air Leap som trafikerar linjen Jönköping- Arlanda Foto: SVT

Alla flyg mellan Jönköping och Stockholm ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Air Leap tvingas nu pausa all flygtrafik mellan Jönköping och Arlanda. Det är minskad efterfrågan i spåren av coronaviruset som gjort att efterfrågan minskat kraftigt. Från och med söndag ställs därför avgångarna in.

Tidigare i veckan kom beskedet att Air Leap skulle ställa in en del av avgångarna mellan Jönköping och Arlanda. Men efterfrågan har fortsatt minska kraftigt och nu tvingas flygbolag göra en paus på flyglinjen från den 15 mars fram till och med den 26 juni.

–Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt på Air Leap. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Air Leaps VD Jon Melkersson i ett pressmeddelande.

Corona Jönköping

Biljetter återbetalas

–Det är så klart otroligt tråkigt för Jönköpingsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen, säger Rony Forsberg, VD Jönköpings Airport i samma pressmeddelande.

Resenärer som är inbokade efter den 15 mars kommer att kontaktas av Air Leaps Support. Biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.

Så här såg det ut då flyget hade nypremiär är augusti förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet