Fredag morgon inträffade en mc-olycka på riksväg 40 vid Ingatorp i Eksjö kommun Foto: SVT Grafik

Man avliden efter mc-olycka på riksväg 40

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 08 på fredagsmorgonen kom ett larm om en mc-olycka på riksväg 40 vid Ingatorp i Eksjö kommun. Mc-föraren, en man i 40-årsåldern avled i samband med olyckan.

I inledningsskedet berättade räddningstjänsten om en allvarlig mc-olycka. Sjukvårdspersonal var på platsen under fredagsmorgonen och gjorde en bedömning av den förare som färdats på motorcykeln. Några timmar senare meddelade polisen att motorcykelföraren omkommit.

– En person är anträffad avliden, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen

Polis har också varit på platsen under fredagsförmiddagen. Tidigt under eftermiddagen arbetar polisen fortfarande med att undersöka platsen.

Legat en stund innan han hittades

På grund av en del oklara omständigheter har en förundersökning om vållande till annans död inletts, men det finns ingen misstänkt. Vittnen ska ha sett en person ligga i diket intill motorcykeln och slagit larm på morgonen. Men polisen tror att olyckan skett en stund innan själva upptäckten.

– En omständighet är att olyckan sannolikt inte inträffat precis nyligen, säger Thomas Agnevik.

När olyckan inträffat vet inte polisen.

Anhöriga underrättade

Den motorcykeln som mannen i 40-årsåldern ska ha färdats på är nu tagen i beslag för en kriminalteknisk undersökning. Den avlidnes kropp ska även genomgå en rättsmedicinsk obduktion för att fastställa dödsorsaken. Mannens anhöriga är underrättade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är en snabb checklista på vad man ska göra vid en krock Foto: SVT Källa: Svedea

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer