Två döda i trafikolycka på Nissastigen

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna avled i en trafikolycka på riksväg 26 strax söder om Gislaved sent igår kväll när en personbil och en lastbil frontalkrockade.

Det var klockan 21.41 som larmet kom om en trafikolycka på Nissastigen då en lastbil och en personbil hade krockat. Räddningtjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Mannen och kvinnan i personbilen, båda i 30-årsåldern, omkom av skadorna. Mannen var hemmahörande i Västra götaland och kvinnan i Jönköpings län.

Lastbilschauffören behövde inte uppsöka sjukvård. Men både personbilen och lastbilen fick bärgas. Vägen var avstängd under flera timmar på grund av olyckan.

Polisen ska utreda olyckan och har initialt rubricerat händelsen som grov vårdslöshet i trafik, ingen är i nuläget misstänkt för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.