Det bildades långa köer i samband med olyckan vid Säby kyrka. Foto: Jan G Franzén

Allvarlig olycka utanför Tranås

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade utanför Tranås mellan Sunhultsbrunn och Säby under fredagsförmiddagen. En kvinna omkom och en man som skadades i kollisionen med en lastbil avled senare på fredagseftermiddagen.

Ett stort räddningspådrag med räddningstjänst. Ambulans och polis var på plats vid olycksplatsen vid Säby kyrka vid korsningen mellan väg 32 och 133.

Vägen var inledningsvis helt avstängd och det blev snabbt köbildning på platsen.

– Det verkar ha varit en kraftig smäll, personbilen har kommit från Grännavägen och kört ut på 32:an där den kolliderat med lastbilen, berättade ett vittne för SVT. Bromsmärkena efter lastbilen är mycket tydliga.

Två omkom

Två personer, en man och en kvinna, fördes till sjukhus med ambulans, båda personerna färdades i personbilen. Polisen meddelade under eftermiddagen att kvinnan i 80-årsåldern har avlidit av sina skador medan föraren, en man i 90-årsåldern, vårdades på sjukhus, men mannen avled av sina skador senare på fredagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador, men chockats.

Orsaken till olyckan ska nu utredas av polis och båda fordonen tas i beslag för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.