Foto: Tranås-Posten

Allvarlig trafikolycka utanför Tranås

De två personer som skadades allvarligt i en trafikolycka i Tranås igår har flyttats till Universitetssjukhuset i Linköping för vidare vård. Olyckan inträffade strax innan klockan 17 på Ydrevägen i höjd med Bredstorps idrottsplats i Tranås. Enligt räddningstjänsten var det en bil som körde av vägen och krockade med flera träd.
– Två personer är svårt skadade, säger Fredrik Larsson, räddningsledare vid räddningstjänsten.

Olyckan inträffade ungefär en kilometer utanför Tranås och enligt Fredrik Larsson ska röra sig om en singelolycka.

– Vi håller just nu på att lasta den sista personen i ambulans och ska sedan bärga bilen, säger han.

”En var kontaktbar”

Två män i 20-årsåldern färdades i bilen, enligt räddningstjänsten.

– En av dem var kontaktbar när vi kom fram, säger Fredrik Larsson. 

Vägen var helt avstängd i början av räddningsarbetet, men strax innan klockan 18.30 uppgav räddningstjänsten att de öppnat ett körfält och att trafiken dirigeras förbi olycksplatsen.

Upprättat anmälan

Enligt Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen, kommer de upprätta en anmälan om olyckan. Men han kan i nuläget inte svara på vilken brottsrubriceringen kommer bli.

– Det kan exempelvis bli vållande till kroppsskada. De har kört av vägen i vad som verkar vara ganska hög fart, säger han.

Männen fördes till Höglandssjukhusets intensivvårdsavdelning, men har senare flyttats till Universitetssjukhuset i Linköping. Deras skador bedöms som allvarliga. 

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer