Man död efter olycka på arbetsplats i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Värnamo på torsdagsförmiddagen. Enligt kommunen skedde olyckan vid reparation av en hjullastare.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Värnamo vid niotiden. En arbetsplatsolycka hade inträffat när en man skulle reparera en hjullastare vid kommunens förråd på Nydalavägen.

– I samband med detta har han fått ett föremål över sig, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Den skadade fördes med ambulans till sjukhus. Hans skador bedömdes som mycket allvarliga. Klockan 13:43 meddelade polisen att mannen, som var i 50-årsåldern, hade avlidit. Anhöriga är underrättade.

Personen var anställd på ett externt företag.

Några ytterligare detaljer från olyckan vill polisen ännu inte lämna ut, men området spärrades av och olyckan ska utredas.

Olycka även i Mullsjö

Även i Mullsjö har en arbetsplatsolycka inträffat under morgonen. En man i 50-årsåldern skadades när han skulle lasta av en lastbil och fick gods över sig. Mannen har förts till sjukhus, men skadeläget där är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.