Dawid blev hundbiten när han var på semester. Foto: SVT

Ambassad kräver svar från polisen i Värnamo efter hundattacken

Uppdaterad
Publicerad

SVT har tidigare berättat om den polska familj, där sonen blev hundbiten på en rastplats i Skillingaryd 2015. Enligt Värnamo Nyheter kräver nu den polska ambassaden svar från polisen.

Nu kräver den polska ambassaden svar och en ursäkt från Värnamopolisen om händelsen då en semestrande familj anklagades för stöld och sonen blev biten av en polishund, det skriver Värnamo Nyheter.

Ingen ersättning

Efter över två år har Dawid fortfarande men efter hundbetten. Familjen gjorde flera anmälningar efter händelsen men de fick ingen ursäkt eller ersättning.

Polisen gjorde utredningar och kom fram till att inga fel hade begåtts och därför hade familjen inte heller rätt till ersättning.

Batongslag och hundbett

SVT berättade i november förra året om den polska familjen Jurkiewicz som var på semester i Sverige i juli 2015. Vid en rastplats i Skillingaryd blev sonen Dawid biten av en polishund och pappa Jerzy slagen med batong.

Polisen hittade dock inget som knöt männen till någon stöld så de släpptes och förundersökningen lades ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.