Det var i samband med ett bråk på grillplatsen i Huskvarna Stadspark som en ung man knivskars och senare avled av sina skador. Foto: SVT

Fler misstänks för inblandning i 17-årings död

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer misstänks för inblandning i en 17-årig pojkes död i Huskvarna stadspark. En av dem är under 15 år. Sedan tidigare sitter en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för mord.

Det var kvällen den 20 augusti som den 17-årige pojken knivhöggs till döds. Efter dådet greps en ung man misstänkt för mord, och sitter nu häktad.

I måndags anhölls ytterligare en ung man i 20-årsåldern misstänkt för brottet, vilket  P4 Jönköping var först med att rapportera. Efter nya förhör släpptes han dock på fri fot under onsdagen.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

– Misstanken mot honom kvarstår, men är inte av sådan styrka att han ska begäras häktad. Misstanken har således försvagats under anhållningstiden, säger kammaråklagare Adam Rullman, som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

Tredje misstänkt

Även en tredje person, som är under 15 år, misstänks för inblandning, men är på grund av den låga åldern inte frihetsberövad. Misstanken kvarstår i det fallet med oförändrad styrka enligt åklagaren, och socialtjänsten har informerats.

I övrigt vill kammaråklagaren inte kommentera fallet. Själv förnekar pojken brott.

Se SVT:s reporter på plats dagen efter dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdåd Huskvarna stadspark

Mer i ämnet