Anställda på sågverk varslas om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga anställda vid Rörviks Timber såg i Myresjö varslas nu om uppsägning. Över 50 personer berörs när sågverket läggs ner efter sommaren.

De anställda fick beskedet under torsdags eftermiddag. Förutom 56 personer i Myresjö så berörs också 37 anställda i Boxholm.

– Jag kan bara bekräfta att det lagts ett varsel och att 56 personer berörs. I övrigt hänvisar jag till Per Rodert, säger fabrikschef Tommy Halldin till SVT Nyheter Jönköping.

Hur känns det här?

Har varit här i 30 år så det känns konstigt, säger Tommy Halldin.

Förhandlingar nästa vecka

Under nästa vecka ska facket inleda förhandlingarna med företagsledningen då formerna för nedläggningen kommer diskuteras.

– Jag lider med arbetskamrater och kompisar. Det här kom som en chock för alla, säger William Johansson som är klubbordförande på GS-facket.

För en dryg månad sedan sa Per Rodert, vd för Rörviks Timber, att försäljningen av sågverken innebär att man kommer att fokusera på skogsråvaran (dvs timmer) och försäljning av förädlade trävaror.

Rörvikkoncernen sålde förra året flera av sina sågverk. Nu har företaget tre sågverk kvar.

”Försökt hitta ägare”

Enligt Per Rodert har de lyckats hitta köpare till ett av dem. De andra två sågverken, alltså i Myresjö och Boxholm, kommer nu läggas ner.

– Det har varit svag lönsamhet i branschen under många år. Vi har försökt hitta ägare till de båda sågverken men inte lyckats säger han. 

Företaget kommer hålla igång produktionen i Myresjö och Boxholm till sommaren då verksamheterna läggs ner.  

– Ingen anställd kommer behöva gå hem innan dess, säger Per Rodert.      

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.