Jenny Almqvist företagare i Mullsjö och kristdemokratiske riksdagsledamoten Andreas Carlson var med under invigningen av riksväg 26/47 Foto: SVT

Äntligen: Idag invigdes riksväg 26/47

Uppdaterad
Publicerad

Under stort pompa och ståt invigdes på torsdagen den nya vägen mellan Mullsjö och Habo. En väg som nu ska göra pendlingen och transporterna på vägen både säkrare och snabbare.

Det har tagit två och ett halvt år, men på torsdagen invigdes den 17 kilometer långa sträckan av riksväg 26/47 mellan Jönköping och Mullsjö. Nu ska benämningen ”dödens väg” suddas ut, den nya vägen ska bli säkrare för trafikanterna.

– Det är många som har kört med andan i halsen, sade Mullsjöbördige riksdagsledamoten Andreas Carlson (KD).

Företrädare för de tre kommuner som berörs av vägen, Jönköping, Habo och Mullsjö var på plats vid invigningen som hölls vid Risbrodammen samt ett antal boende och företagare.

– Vägen kommer att bli mycket säkrare, den har känts läskig, speciellt i mörker och regn säger Jenny Almqvist företagare i Mullsjö.

SVT har testkört nya vägen. Häng med på en tur i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.