Foto: jonatan Nilsson

Arbetsgivare och jobbsökande på speeddating

Publicerad

Arbetsförmedlingen ordnade på tisdagen en speeddating mellan arbetssökande och arbetsgivare på Träcentrum i Nässjö.
Designers från hela Sverige mötte representanter från den småländska träindustrin för att skapa framtida samarbeten.

– Det är ett jättebra att träffas ansikte mot ansikte och kunna presentera sig som person, säger Tove Miliccia, produktutvecklare.

På Träcentrum i Nässjö hade flera produktutvecklare och designers kommit för att träffa företagsrepresentanter från träindustrin i Småland. Det är arbetsförmedlingen som har inbjudit till det här upplägget som till viss del liknar speeddating då dom arbetssökande får några få minuter på sig att presentera sig för företagarna.

– Det är ett väldigt bra sätt för att få arbetsgivare och arbetssökande att mötas i stället för att man skickar ett anonymt papper med ett cv. Det här blir väldigt mycket mer personligt, säger Charlotta Haglund på Arbetsförmedlingen.

Designern Mats Hellberg var där och visade upp sina alster för olika arbetsgivare.

– Det är väl inte först och främst att presentera produkterna som är det viktiga utan vem jag är och hur jag arbetar, säger Mats Hellberg.

Nöjd med dagen

Elva formgivare var det som kom till Träcentrum under tisdagen och att skapa möjligheten till möten med arbetsgivare är en del av arbetsförmedlingens fokus för arbetsgivarsidan. 

– Det här är ett led i detta, att inte sitta bakom skrivbordet hemma och kalla in folk, utan faktiskt gå ut och träffa arbetsgivarna där ute, säger Charlotta Haglund.

Och Mats Hellberg var nöjd.

– Det var jättekul att komma hit och få träffa så många intressanta företag i möbelbranschen och inredningsbranschen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer