• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Jessica Gow/TT

Arbetslösheten fortsätter att minska i länet

Publicerad

Arbetslösheten fortsätter att minska i Jönköpings län och ligger nu på 5,8 procent. För utrikes födda sjunker arbetslösheten tydligt, men det är fortfarande stora skillnader mellan inrikes och utrikes födda personer.

I slutet på januari var 10.430 personer inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen i länet. Det är 720 personer färre än samma månad förra året.

– Efterfrågan på arbetskraft är fortsatt stark i länet och det är framförallt bland utrikes födda som det finns lediga resurser att tillgå, säger Ida Karlsson arbetsmarknadsanalytiker för Jönköpings län.

Stark efterfrågan

Den totala arbetslösheten i länet ligger nu på 5,8 procent, men det är alltså fortsatt svårare för utrikes födda att få ett jobb.

I januari var 6700 utrikes födda inskrivna hos Arbetsförmedlingen. Det är en minskning med 410 personer på ett år. Det kan jämföras med inrikes födda där 3.740 personer var inskrivna hos myndigheten samma tidpunkt.

Det är en minskning med 270 personer jämfört med samma månad föregående år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer