Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Patrick Nzamba, HR-direktör Region Jönköpings län, kommentera osämjan mellan IVA-klinikerna i länet. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Arbetsmiljörapport: Osämja mellan sjukhusen i länet

Publicerad

Det har under pandemin funnits en osämja mellan personal på operations- och intensivvårdsavdelningarna i Eksjö, Värnamo och Jönköping. Bland annat har de haft svårt att komma överens om förflyttningar av personal och patienter mellan sjukhusen.

Kartläggningen över arbetsmiljön på Op/IVA i länet som presenterades i februari är på 130 sidor och baseras på intervjuer med vårdpersonal från november. 138 medarbetare från samtliga tre sjukhus i Eksjö, Värnamo och Jönköping är intervjuade.

Ett tema i rapporten är ”Organisation” vilket beskriver samarbetet mellan sjukhus och kliniker. Här några citat från rapporten:

”De som skriker högst får tydligen mest men så ska det inte vara. Vi ska ju vara samma region.” (undersköterska, Värnamo)

”Samspelet mellan sjukhusen tycker jag varit sisådär på mötena när cheferna försökt att komma fram till hur och om personal och patienter ska flyttas. Ett regionproblem.” (HR-medarbetare, regionen)

– Det fanns en osämja i våras och somras men jag upplever att vi har kommit tillrätta med det som upplevdes jobbigt, säger Patrick Nzamba, HR-direktör Region Jönköpings län.

I klippet hör du honom kommentera mer om det som kommer fram i rapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer