Lars Bröms, centrumchef för Asecs, backar från beslutet om febertester på köpcentrumet. Foto: Ellinor Eke-Göransson

Asecs kommer inte feberscanna kunder

Uppdaterad
Publicerad

Köpcentrumet Asecs skulle erbjuda sina kunder feberscanning vid entréerna. Men nu backar ledningen från det beslutet efter kontakter med smittskyddsläkaren.

”Vi har ambitionen att skapa en så trygg miljö som möjligt för symptomfria kunder som behöver besöka oss. Vi har nu tagit del av smittskyddsläkarens rekommendationer och vi vill inte bidra till otydlighet i en pågående pandemi. Apparaterna för feberscanning har ej varit och kommer inte att tas i bruk”, skriver centrumchefen, Lars Bröms, i en skriftlig kommentar.

Handsprit vid entréerna kommer köpcentrumet fortsätta att ha. De kommer även fortsättningsvis ha stationer där kunder som inte vill gå in i köpcentrumet kan hämta beställda varor och det kommer även erbjudas möjlighet till hemleverans av varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.