• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Åklagare Adam Rullman berättar åtalet dröjer för det misstänkta mordet på Tove i Vetlanda. Foto: SVT

Åklagarens besked: Åtal dröjer för misstänkta mordet på Tove i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen omhäktades den 20-åriga kvinnan som misstänks för att ha mördat Tove i Vetlanda. På tisdagen accepterade även den misstänkta 18-åringen att sitta kvar i häktet en månad utan förhandling.

– Målsättning är att under kommande fyraveckorsperiod få in allt material som vi väntar på och påbörja sammanställning och eventuellt slutdelgivning, uppger Adam Rullman i ett mejl till TT.

Troligtvis dröjer det dock längre än så innan ett eventuellt åtal kan komma.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

– Det är tveksamt om både utredning och slutdelgivningen är klar inom en månad, skriver Adam Rullman.

Saknas material från NFC

Bland annat saknas material från Nationellt forensiskt centrum, NFC, och Rättsmedicinalverket, enligt Rullman.

21-åringen försvann efter en utekväll i oktober och hittades död två veckor senare i ett skogsområde utanför Vetlanda. De två misstänkta kvinnorna greps kort efter försvinnandet. De har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och brott mot gravfriden.

Ändrade inställning

Kvinnan som är 20 år gammal har tidigare nekat till brott, men ändrade nyligen sin inställning. Hon erkänner misshandel och gravfridsbrott. Kvinnan fortsätter att neka till mord och säger att hon inte haft uppsåt att döda någon. 18-åringen forsätter att neka till brott.

Strax efter att de två kvinnorna anhölls bärgades en av de misstänktas bil. Efter en omfattande teknisk undersökning har spår hittats som stärker misstankarna mot kvinnorna, säger åklagare Adam Rullman till P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet