Foto: Från förundersökningen.

Här lurar han till sig mobiltelefoner

Uppdaterad
Publicerad

En man i tjugoårsåldern lyckades lura till sig mobiltelefoner på köpcentret A6 med hjälp av ett falskt körkort och har nu åtalats för grovt bedrägeri.

Det var i november 2014 som mannen, född 1994, gick in i en butik för en mobiloperatör och lyckades kvittera ut fyra mobiltelefoner, värda nästan 28 000 kronor. Med ett falskt körkort skrev han på ett abonnemangsavtal och löste ut telefonerna.

Två butiker

Han gick sen över till nästa mobilbutik för en annan operatör och försökte sig på samma sak där. Denna gång skulle han kvittera ut fem mobiltelefoner, totalt värda över 50 000 kronor. Men denna gång blev butiksbiträdet misstänksamt och tyckte även att körkorten kändes annorlunda än vanliga körkort.

Åtalas

Den misstänkte förövaren som är från stockholmstrakten har bland annat kunnat identifieras med hjälp av övervakningsbilder från den ena butiken. Han misstänks nu för grovt bedrägeri med falsk urkund och försök till bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.