Foto: Arkivbild SVT

Åtta trimmade A-traktorer fastnade i poliskontroll

Uppdaterad
Publicerad

Civila poliser på annat uppdrag upptäckte att ett gäng A-traktorer framfördes på misstänkt sätt i centrala Sävsjö. Samtliga visade sig vara trimmade.

Det var under onsdagsförmiddagen som en grupp civila poliser blev misstänksamma när ett gäng ungdomar kom körandes i så kallade A-traktorer. Fordonen, som ska ha en maxhastighet på 30 kilometer i timmen, kördes för fort.

– Det gick inte att missa de här. Det var klassisk buskörning, vårdslöst och snabbt, säger Tommy Thorngren, polisens presstalesman.

Flygande inspektion

När ungdomarna parkerat A-traktorerna och lämnat platsen, kallade patrullerna dit polisens besiktningsmän som är experter inom trafik och fordon. Och när ungdomarna sedan kom tillbaka utfördes en så kallad flygande inspektion och alla åtta A-traktorerna undersöktes.

Det visade sig att samtliga var trimmade. Fem hade dessutom andra brister som gör att de nu måste kontrollbesiktigas.

– Poliserna tog nycklarna och fordonen är beslagtagna. De fick inte köras i det skicket de befann sig i.

Är det ett stort problem det här med trimmade A-traktorer?

– Vi får ofta synpunkter från medborgare att unga kör för fort och respektlöst med den här typen av fordon och även mopeder.

Ingen person i nuläget är rapporterad för brott eftersom det är oklar vem som körde vilket fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.