Foto: Björn Larsson Rosvall/TT-arkivbild

Åttaåring skadad av bengal vid Smålandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Vid lördagens derby mellan Öster och Jönköpings Södra i Superettan brände några Södrasupportrar bengaler på läktaren i Växjö. En åttaårig pojke fick söka vård efter att ha fått en flaga från en bengal i ögat.

Det var under lördagens Smålandsderby, som J-Södra vann med 2-0, som några av lagets supportrar brände bengaler, något som inte är tillåtet.

– Vi beklagar verkligen det inträffade. Ingen vill att någon ska bli skadad och det blir extra tråkigt när det drabbar ett barn, säger Sebastian Lagrell, som är säkerhetsansvarig i Jönköpings Södra till Jönköpings-Posten.

Besöka ögonläkare

Enligt honom ska åttaåringen under lördagen ha varit på akuten och under söndagen skulle han besöka en ögonläkare.

– Pojken har inte fått några skador. Jag pratade med pappan och det har gått bra, det är det viktigaste, säger Sebastian Lagrell till SVT på måndagsmorgonen.

Varken arrangörsklubben Öster eller J-Södra har lyckats identifiera de personer som brände bengaler under derbyt. Den som bränner bengaler på en läktare riskerar böter och avstängning från svenska fotbollsarenor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.