Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du höra hur illa Stefan Berg tror att det kan bli under helgen i framförallt de sydvästra delarna av Jönköpings län. Foto: Johan Nilsson/TT arkivbildVisa alla (2)
Visa alla (2)

Avfuktningsföretaget förbereder sig för hektiska dagar

Uppdaterad
Publicerad

Avfuktnings- och saneringsföretaget Ocab i Jönköping räknar med att det kommer att vara stökigt med ännu flera fall av översvämmade fastigheter de kommande dagar.

Företaget har regelbunden kontakt med bland annat räddningstjänsten och försäkringsbolagen.

– Vi har höjt upp vår beredskapsnivå ordentligt inför helgen. Enligt de uppgifter som vi har fått är det större regnmängder på väg in mot länet, säger Stefan Berg, vd för Ocab i Jönköping.

Stefan Berg, vd för Ocab i Jönköping, har tagit in både extra personal och utrustning för att klara av situationen om det blir fler översvämmade hus kommande dagar.

I klippet får du höra hur illa Stefan Berg tror att det kan bli under helgen i framförallt de sydvästra delarna av Jönköpings län.

Besvärligt i Hillerstorp

Han berättar att de under veckan har varit ute hos cirka 15 fastighetsägare där det varit översvämningsproblem. Natten till torsdagen har det exempelvis varit besvärligt i centrala Hillerstorp.

– Vi har pumpar på plats där nu, berättar Stefan Berg.

Den senaste tidens regn har lett till ovanliga höga vattennivåer i Jönköpings län. SMHI har utfärdat varning för höga vattenflöden i stora delar av Jönköpings län. I Nissan är nivån så pass hög att en klass 2-varning utfärdats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Översvämning i Jönköpings län

Mer i ämnet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du höra hur illa Stefan Berg tror att det kan bli under helgen i framförallt de sydvästra delarna av Jönköpings län. Foto: Johan Nilsson/TT arkivbild
Stefan Berg, vd för Ocab i Jönköping, har tagit in både extra personal och utrustning för att klara av situationen om det blir fler översvämmade hus kommande dagar. Foto: SVT