Polisen är på plats utanför en byggnad i Hillerstorp och en byggnad är avspärrad. Foto: SVT

Polisinsats i Hillerstorp – lägenhetsbyggnad avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen var det flera gärningspersoner som slog till mot en man i pensionsåldern i Hillerstorp. Det var under måndagskvällen som polisen larmades till orten och spärrade av området runt en bankomat och en villa. Brottsrubriceringen är människorov samt rån, alternativt grovt rån.

På onsdagen berättar polisen att flera utredningsåtgärder har genomförts och områden har sökts igenom med hundpatrull.

När SVT var på plats under tisdagsförmiddagen fanns kriminaltekniker på platsen för att säkra bevisning.

– En man har hotats med någon typ av vapen och han har inte fått lämna platsen. Gärningsmännen ska fått med sig diverse gods, säger Stefan Sundling, chef på polisen grupp för grova brott i Jönköping.

Polisens tekniker är på plats i Hillerstorp. Exakt vad som inträffat är på tisdagsförmiddagen fortfarande oklart. Foto: SVT

Mannen som utsatts för de misstänkta brotten är i pensionsåldern.

Ingen gripen

Sundling är förtegen om detaljer kring det som hänt eftersom det är ett pågående ärende och förhör med målsägande samt vittnen sker under dagen.

– Vi går inte ut med något signalement. Vi måste vara försiktiga med detaljer för att det inte ska styra utredningen och eventuella vittnesiaktagelser.

Har ni någon gripen?

– Nej, det har vi inte.

Huruvida målsägande varit vid bankomaten och om han är boende i villan som var avspärrad berättar Sundling inte. Däremot ska personen som utsatts för de misstänkta brotten inte vara fysiskt skadad. Det är okänt vad för typ av vapen som ska ha använts.

Polisen har tillsammans med tekniker gått in i en villa i centrala Hillerstorp. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.