Foto: TT

Barn och hund instängda i bil

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna är misstänkt för framkallande av fara för annan, efter att ha lämnat kvar två små barn och en hund i en bil på en parkering i Jönköping.

Under fredagsförmiddagen larmades polis till en parkering på Solåsen i Jönköping. Flera personer hade uppmärksammat två små barn och en hund som satt instängda i en varm bil, vilket Jönköpingsposten var först att rapportera om. Några av rutorna på bilen ska ha varit delvis nedvevade.

– Det är klart att de var medtagna. Den som sitter i en bil på det sättet behöver ha tillgång till vätska och det verkar det som att de inte haft, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till Jönköpingsposten.

Bilägaren dök upp

Polisen behövde inte slå sönder några rutor för att få ut barnen och hunden, då bilens ägare, en kvinna i 35-års åldern snart anlände till bilen. Det är oklart hur länge de har suttit där.

– Vi har påbörjat en utredning om framkallande av fara för annan, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.