Arkivbild. Foto: TT

Barnfamilj rånad i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En familj – en man, en kvinna och ett eller flera barn – rånades på onsdagskvällen i sin villa i Värnamo. Tre beväpnade gärningspersoner jagades under natten och kunde senare gripas. De tre har dock släppts och det finns inte längre några misstankar mot dem.

– Vi har tagit hand om brottsoffren och spärrat av för teknisk undersökning, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen vill inte gå in på hur rånet gått till eller vilka vapen och hot som förekommit.

– Jag kan inte kommentera något kring det här, säger Peter Ström, polisens vakthavande befäl, till SVT Nyheter Jönköping.

Misstankar avskrivna

Rånoffren, som själva larmade polisen vid 20-tiden, skadades inte fysiskt.

Tre personer greps och anhölls under natten misstänka för grovt rån. Men några detaljer kring hur gripandet gick till eller vilka de tre personerna är vill polisen inte berätta. De tre släpptes senare efter förhör och misstankarna mot dem är avskrivna.

– Vi bedriver nu detta som ett spaningsrån och vi förhör en rad personer för att försöka få tag på de personer som ligger bakom det här, säger Pia Paldanius på Värnamopolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.