Viktor Larsson och Agnes Klahr får representera Sverige i Nordiska mästerskapen i kanot i helgen. Foto: Hanna Källebring/SVT

Nordens bästa kanotister tävlar på Rocksjön

Uppdaterad
Publicerad

De nordiska mästerskapen går av stapeln i Jönköping i helgen, under två dagar ska omkring 200 kanotister tävla om medaljerna.

Under lördag och söndag avgörs de nordiska mästerskapen i kanot på Rocksjön i Jönköping. I vanliga fall tävlar Agnes Klahr för Huskvarna kanotklubb och Viktor Larsson för Jönköpings kanotklubb, men i helgen representerar de Sverige på sin egen hemmaplan.

– Det känns så kul att få tävla här, man känner sig mer hemma i vattnet och känner till det på ett annat sätt än i nya vatten, säger Agnes Klahr från Huskvarna kanotklubb.

Agnes knep ett brons under lördagseftermiddagen tillsammans med Rebecka Georgsdotter från Nyköpings kanotklubb. Det var på distansen K2 1000 som tjejerna korade hem bronset.

Nordens bästa kanotister koras

I de nordiska mästerskapen deltar Sverige, Danmark, Norge och Finland. Totalt sätt är det omkring 200 kanotister som deltar i tävlingen.

Agnes Klahr tävlar i klassen U-21 dam, medan Viktor Larsson tävlar i klassen U-18 herr. Båda tävlar i flertalet olika distanser under både lördagen och söndagen. De olika klasserna som tävlar under helgen är U-16 dam, U-16 herr, U-18 dam, U-18 herr, U-21 dam, U-21 herr, samt mixade lag i respektive ålderskategori.

Hör hemmahoppen Agnes Klahr och Viktor Larsson berätta om förväntningarna kring helgen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.